h hoog slijtageoppervlak voor mij en

classic Classic list List threaded Threaded
1 message Options
Labi1995 Labi1995
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

h hoog slijtageoppervlak voor mij en

Dit is lief, oh zo lief. De Fluidflex II heeft een eenvoudige EVA-middenzool (Fluidfloam van Montrail genaamd) zonder enige trucjes. De beste vergelijking die ik kan bedenken voor het beschrijven van het middenzoolmateriaal is Adidas Boost-materiaal. De Fluidfloam is misschien minder technologisch geavanceerd, maar de basisingredi?nten van de rit lijken redelijk op elkaar: het is een iets zachtere demping, maar er is voldoende reactievermogen indien nodig. Het is een van de weinige schoenen die echt goed werkt voor mij op verschillende snelheden, en ook oppervlakken.
De [url=http://www.pierrerobyr.ch/adidas-zx-flux-c-35/adidas-zx-flux-damen-c-35_36/]Adidas ZX Flux Damen[/url] Fluidflex II [url=http://www.pierrerobyr.ch/adidas-eqt-support-adv-c-1/adidas-eqt-support-adv-damen-c-1_2/]Adidas EQT Support ADV Damen[/url] werkt goed op de paden, maar ik zou ook geen seconde aarzelen om lange stukken weg erin te rijden. In vergelijking met de Kigers is de rit iets zachter, met een gelijk gevoel van grondgevoel maar meer flexibiliteit, dankzij de uitgesproken [url=http://www.joomlas.co.uk/nike-air-presto-c-36/nike-air-presto-womens-c-36_38/]Nike Air Presto Womens[/url] flexgroeven in de midden- / buitenzool. Vanzelfsprekend is de flexibiliteit ook gedeeltelijk te wijten aan het ontbreken van een rotsplaat. Dit verwijst opnieuw naar het feit dat deze schoen waarschijnlijk niet is ontworpen voor de meest technische van alle trails. Vergelijkbaar met Nike's nieuwste parcoursaanbod is het achterste gedeelte van de hiel ook iets "opgetild" of "afgerond", dat wil zeggen niet in contact met de grond wanneer je in de schoenen staat. Het voorste derde deel van de zool, het laterale deel van de hiel en een klein stukje van het mediale deel van de hiel wordt [url=http://www.alainhemet.fr/nike-air-max-90-c-22/nike-air-max-90-femme-c-22_25/]Nike Air Max 90 Femme[/url] bedekt [url=http://www.alainhemet.fr/nike-air-max-90-c-22/nike-air-max-90-homme-c-22_29/]Nike Air Max 90 Homme[/url] door Montrail's Gryptonite smaak van kleverig koolstofrubber met relatief ondiepe kubusvormige micro-nokken. Het middelste derde deel van de zool bestaat uit blootgelegd middenzoolschuim met enkele groeven en hexagonale holtes.
Bij een eerste glimp is het gemakkelijk om dit eenvoudige buitenzoolontwerp te onderschatten. Het is duidelijk niet gemaakt voor het rijden op diepe en zachte oppervlakken (zoals modder en sneeuw). Op de meeste andere oppervlakken biedt de Fluidflex II echter uitstekende tractie (beter dan de Kiger of Wildhorse). Vooral voor natte rotsen (en in mindere mate voor natte wortels) is de tractie een van de beste die ik heb gezien. Ik schrijf dit toe aan drie verschillende aspecten van het schoenontwerp: de relatief kleine uitsteeksels zijn nauw uit elkaar geplaatst, wat betekent dat er veel zijn, waardoor het [url=http://www.paardreizen.nl/Nike-Air-Max-2017-Heren-c-16_18.html]Nike Air Max 2017 Heren[/url] contactoppervlak tussen schoen en de grond toeneemt. De flexibiliteit van de schoen en de zachtheid van het middenzoolmateriaal vergroten ook het contactoppervlak, omdat de schoen zich gemakkelijker kan aanpassen aan de oppervlaktecontouren. Ten slotte, naar mijn ervaring heeft blootgelegd middenzoolmateriaal eenvoudig meer grip op natte oppervlakken dan de meeste rubbercompounds.
Nadeel is dat de Fluidflex II modder iets minder goed afstoot dan schoenen met bredere lussen. Slijtage kan ook een probleem zijn - na ongeveer 90 km zie ik duidelijke tekenen van slijtage [url=http://www.hijosdelvacio.es/Nike-Air-Max-90-Mujer-Rosas-c-1_22.html]Nike Air Max 90 Mujer Rosas[/url] onder het gebied van de grote teen. Dit is echter een typisch hoog slijtageoppervlak voor mij en de Fluidflex hebben ook behoorlijk wat kilometers op de weg gezien, dus ik maak me geen zorgen. Ik verwacht dat de levensduur van de buitenzool vergelijkbaar is met de [url=http://www.dannywinstanley.co.uk/adidas-zx-750-c-21/adidas-zx-750-womens-c-21_23/]Adidas ZX 750 Womens[/url] Kigers.